<Macro: (,)>

Opret en forening

Opret en folkeoplysende forening 

En folkeoplysende forening tilbyder aktiviteter og undervisning for børn, unge og voksne. Som folkeoplysende forening kan I søge kommune om adgang til lokaler og faciliteter. I får også mulighed for at søge om eksempelvis tilskud til aktiviteter og drift. Folkeoplysningsloven opstiller en række krav til foreninger, der tilbyder frivilligt, folkeoplysende foreningsarbejde. 

  • at foreningen er hjemmehørende i kommunen
  • at foreningen som udgangspunkt er åben for alle
  • at den har en ansvarlig bestyrelse
  • at den er almennyttig, kontinuerlig og ikke-kommerciel

Desuden skal foreningen tilbyde ’folkeoplysende aktiviteter’ og med udgangspunkt heri blandt andet bidrage til et forpligtende fællesskab for foreningens medlemmer (kilde: www.kum.dk).

Få et overblik i DGI's foreningsguide, hvordan I nemmest får lavet jeres vedtægter, afholder stiftende generalforsamling og bliver klar til de spændende opgaver.

DGI har udviklet en "Vedtægtsgenerator" som en digital service, for at gøre det let for alle at oprette et gyldigt sæt vedtægter. Vedtægtsgeneratoren er udarbejdet i samarbejde med DGI’s jurister og overholder Folkeoplysningsloven.

Her bliver du guidet igennem de 10 paragraffer, der skal bruges for at blive en godkendt forening. Når du har udfyldt de 10 trin, kan vedtægterne printes ud eller blive sendt til din mail. De gemmes i Word, så der kan redigeres efter behov.

Når vedtægterne er udformet indsendes de til Center for Kultur, Fritid og Turisme på email: kultur-fritid@gribskov.dk


Hvis vedtægterne indsendes inden jeres stiftende generalforsamling, kan vi hjælpe med at sikre at vedtægterne overholder Folkeoplysningslovens krav eller andre foreningskrav.


Opret en registreret forening 

Ønsker I at blive oprettet som en registreret forening i Gribskov kommune f.eks. en borgerforening, et lokalråd, en social forening eller en grundejerforening skal du sende navn, adresse, telefon nummer og e-mail adresse på foreningens kontaktperson til kultur-fritid@gribskov.dk - så opretter vi jeres forening i vores foreningsregister. 

Du kan finde nyttig information omkring oprettelse af en registreret forening i Guiden fra Center for Socialt frivilligt Arbejde

Som registreret forening i Gribskov kommune kan I låne kommunale lokaler og blive oprettet på www.aktivgribskov.dk. Portalen Aktiv Gribskov kan anvendes som foreningens vindue udadtil, hvor borgere kan finde jeres kontaktinformationer og beskrivelse af jeres forening.  

 

 

Vejledninger

Vejledninger til at søge tilskud, vedligeholde jeres foreningsoplysninger mm.

Læs mere

Få inspiration til at komme i gang

Det koster både tid og ressourcer at udvikle og skabe løsninger sammen. Man må have hjertet med og arbejde for det fælles bedste. Her kan du læse og...

Læs mere

Søg tilskud til jeres forening

Søg tilskud til jeres forening el. til socialt frivilligt arbejde.

Læs mere